O-I : EXPRESSIONS geeft nieuwe dimensie aan het ontwerpen van glazen flessen

O-I : EXPRESSIONS geeft nieuwe dimensie aan het ontwerpen van glazen flessen

Nieuwe marketingkansen voor merken door maatwerk en personalisatie. Glazen flessen worden multidimensionale kunstwerken dankzij digitaal printen

Owens-llinois Inc. (NYSE: OI) lanceert O-I : EXPRESSIONS, een innovatieve service speciaal ontwikkeld voor designbureaus, verpakkingsprofessionals en drank- en voedingsmarketeers die hun product willen laten opvallen en consumenten nieuwe redenen willen bieden om voor hun producten te kiezen. O-I : EXPRESSIONS maakt design in een latere fase mogelijk en combineert de unieke eigenschappen van glas met een flexibele, marketinggerichte aanpak. Deze innovatie maakt het voor O-I’s klanten mogelijk een grotere merkbetrokkenheid, klanttevredenheid en loyaliteit op te bouwen en tegelijkertijd een premiumkwaliteit uit te stralen.

Met behulp van O-I : EXPRESSIONS kunnen merken zeer gepersonaliseerde en op maat gemaakte glasverpakkingen creëren in flexibele productievolumes, geproduceerd op industriële snelheden, voor een betaalbare prijs en in een ongekend aantal kleuren en ontwerpen in vergelijking met traditionele decoratiemogelijkheden. Dankzij O-I : EXPRESSIONS zijn merken beter uitgerust om aan de toenemende vraag naar gepersonaliseerde en maatwerkproducten te voldoen. Merken kunnen hierdoor sneller verpakkingen ontwikkelen voor kortlopende campagnes, zoals bijvoorbeeld voor seizoensgebonden promoties of voor ‘limited’ en speciale edities voor een groot evenement. Daarnaast is O-I : EXPRESSIONS duurzaam. De organische inkt heeft geen invloed op de recyclebaarheid van het glas en het vermindert de afvalstroom vanwege kleinere voorraden.

De premiumversie van de service: O-I : EXPRESSIONS RELIEF, is vernoemd naar de beeldhouwtechniek en biedt merken de mogelijkheid om op maat gemaakte tastbare printeffecten, zoals (gekleurd) reliëf, ook wel embossing genoemd, toe te voegen. Merken kunnen zo op een kostenefficiēnte manier en met flexibele productievolumes contact maken met de consument door hen uit te nodigen de fles aan te raken. O-I : EXPRESSIONS RELIEF biedt merken veel meer mogelijkheden dan voorheen op het gebied van maatwerk en premiumisatie. 

"O-I : EXPRESSIONS is een waardevolle stap voorwaarts in ons continu streven om op een relevante en flexibele wijze aan de behoeften van onze klanten te voldoen. Deze innovatie is het fantastische resultaat van de strategische groeiplannen van O-I en weerspiegelt onze visie om de hoogwaardige segmenten te benadrukken door gebruik te maken van nieuwe technologieën en productinnovaties, in combinatie met nieuwe, aantrekkelijke, op-maat-gemaakte en flexibele diensten."

Arnaud Aujouannet, Chief Sales en Marketing Officer bij O-I

O-I : EXPRESSIONS zal tegen midden 2019 commercieel beschikbaar zijn in Europa, en kort daarna ook in de VS. Maar O-I nu al beschikbaar voor het initiëren van projecten en het bespreken van samenwerkingen.

Vitaliano Torno, President van O-I Europe: “Europa vertegenwoordigt 24 procent van de wereldwijde gepersonaliseerde verpakkingsmarkt en is tegelijkertijd een kernmarkt voor O-I. Het is logisch dat de eerste stappen van dit traject in Europa plaatsvinden. We zien dat het verlangen van individuele retailers om unieke promoties aan te bieden, blijft toenemen. Merken gebruiken ook steeds meer gepersonaliseerde acties om zich te onderscheiden. Hiervoor zijn snelle ontwerp- en goedkeuringscycli vereist met de mogelijkheid tot een onmiddellijke uitvoering. O-I : EXPRESSIONS maakt dit allemaal mogelijk.”

De technologie

O-I investeerde in 2014 in kleinschalige digitale printapparatuur om de fundamenten van O-I : EXPRESSIONS en O-I : EXPRESSIONS BELIEF te ontwikkelen en te valideren op de markt. Om deze dienst op industriële schaal te vermarkten, investeert O-I in twee industriële digitale direct2glass printlijnen. Deze maken contactloos direct printen mogelijk via een Drop-on-Demand-proces, dat alleen inkt genereert wanneer dit voor het printen nodig is. Het gebruik van UV-inkt maakt snel en betrouwbaar uitharden mogelijk, terwijl het CMYK-model de deur naar het spectrum van Pantone-tinten opent.

Klaar voor de lancering! Industrieel ontwerper toont het potentieel van O-I : EXPRESSIONS

Ter gelegenheid van de lancering van O-I : EXPRESSIONS heeft O-I de gerenommeerde, Franse industrieel ontwerper Matali Crasset uitgenodigd om te experimenteren met de technologie en het potentieel onder de aandacht te brengen. Matali heeft met 90 glazen flessen, geprint met O-I : EXPRESSIONS, een indrukwekkend ruimteschip gemaakt. Dit ruimteschip is te bewonderen tijdens de Paris Design Week (7-15 september 2018) en toont door zijn kwaliteit, kleurenpalet en effecten aan dat O-I : EXPRESSIONS het marketeers en verpakkingsontwerpers mogelijk maakt om hun fantasie voortaan de vrije loop te kunnen laten.

 

O-I : EXPRESSIONS is te ontdekken op volgende aankomende vakbeurzen:

LuxePack

1-3 oktober, Monaco

Brau Beviale

13-15 november, Nuremberg, Duitsland – Hal 4A / Stand 4A-215

Vinitech

20-22 november, Bordeaux, Frankrijk

Meer informatie op www.discoverexpressions.com

-----

Over O-I

Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI) is 's werelds grootste fabrikant van glasverpakkingen en partner van veel vooraanstaande drank- en voedingsmerken. Het bedrijf genereerde in 2017 $ 6,9 miljard aan netto-omzet. O-I telt 26.500 medewerkers in 78 fabrieken in 23 landen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten). O-I biedt veilige, duurzame, natuurlijke, opvallende en merkenbouwende glasverpakkingen aan een groeiende wereldwijde markt. Ga voor meer informatie naar www.o-i.com.

Contacteer ons
Melianthe Leeman Global Innovation Platform Leader, O-I
Kristin Kelley Vice President, Global and Corporate Communications, O-I
Melianthe Leeman Global Innovation Platform Leader, O-I
Kristin Kelley Vice President, Global and Corporate Communications, O-I
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.